Upplev Uppland

Föregående Nästa
  1. 1

Om Uppland är Sveriges nav så är Uppsala navet i Uppland. Här hittar du slottet och domkyrkan, två populära sevärdheter som lockar årskilliga besökare under hela året.

Som Sveriges fjärde största stad, är Uppsala en tillväxtmotor för länet och en välbesökt evenemangsstad med stora publikdragare inom musik, kultur och idrott. Restaurangutbudet är stort och varierat, shoppingen likaså. I Uppsalas stadskärna finns det bredaste utbudet, men ta dig gärna ut på landsbygden och se mer av vad regionen erbjuder.

Vandra längs Upplandsleden eller ta en tur i det sagolika älvlandskapet i Färnebofjärdens Nationalpark. Följ Nedre Dalälven genom romantiska Älvkarleby och prova fiskelyckan bland lax och havsöring. Vallonbruken bjuder in till spännande besöksmål i kulturhistoriska miljöer och med m/s Kung Carl Gustaf tar du dig från Uppsala och Fyrisån vidare ut till Mälaren och Skoklosters slott.

Bo mitt i älghägnet hos Gårdsjö Älgpark eller njut av äkta mathantverk på gårdarna i Fjärdhundraland. Bada på Fyrishov eller ta en tur till Åbergs Museum i Bålsta, där det finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och en Trazankoja i tre våningar. Ett garanterat roligt besök för både stora och små.

Den uppländska skärgården bjuder in till båtliv, utflykter och sköna bad. Ett tips är att besöka Öregrund som är en riktig sommarpärla. Badplatserna vid Rullsand är barnvänliga och omges av en orörd natur. Och fortsätter du ner längs kusten möter du Roslagens famn med många gäst- och naturhamnar med mycket att se och uppleva längs sträckan.

Varmt välkommen till oss!

5 augusti 2015