Botaniska trädgården

Botaniska trädgården i höstfärger. Foto: Paulina Bengtsson / Destination Uppsala
Botaniska trädgården och Uppsala slott. Foto: Paulina Bengtsson / Destination Uppsala
Botaniska trädgården i höstfärger. Foto: Paulina Bengtsson / Destination Uppsala
Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Botaniska trädgården är ett av Uppsalas främsta utflyktsmål. Här kan du njuta av den storstilade barockträdgården, besöka det tvåhundraåriga orangeriet eller finna inspiration till egen odling.

I Botaniska trädgården kan du förundras över växter från hela världen, året runt. Mångfalden av växter är enorm. I Tropiska växthuset finns även Uppsalas enda regnskog med den publikfriande jättenäckrosen som blommar under sensommaren.

I trädgården finns mer än 8 000 arter. Många av dem är samlingar från forskningsresor, andra ingår i projekt för bevarande av biologisk mångfald. Här ryms också trädgårdsstilar från 1600- och 1700-tal till idag. De senaste tillskotten är Blomväxternas släktträd som visar Carl von Linnés vetenskap så som den ser ut idag, med vår tids kunskap om växternas evolution.

I Prinsessan Estelles skandinaviska fjäll kan uppsalabor och tillresta besökare stifta bekantskap med fjällvärldens växter. De är planterade i odlingsfickor mellan 300 ton sten.

Café Victoria

I den gamla bykstugan huserar Café Victoria som är ett av Uppsalas främsta sommarcaféer. Här kan du njuta av lättare luncher, matiga smörgåsar och kaffebröd ute i den vackra trädgården.

Läs mer om Café Victoria och deras öppettider på www.trillermat.se

Hitta hit

Kontakt

Uppsala Linneanska trädgårdar
Adress: Villavägen 8,
752 36 Uppsala
Tel: +46 18 471 39 18
E-post: bokning@botan.uu.se 

Mer information
www.botan.uu.se

18 augusti 2015