Fiska och bada

Gräsöbaden
Fiskare. Foto: Johan Persson
Skridskoåkare
Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Kasta loss och koppla av! I Uppland finns gott om vatten – både ute, inne, stilla, forsande, fruset och flytande.

En stilla stund bakom flötet

Uppland erbjuder goda fiskevatten i närmare trettio insjöar, alla med goda chanser till napp. Mälaren är känt för sitt goda gösfiske. Älvkarleby bjuder på ett av Europas bästa havsöringsfiske, medan Östra Uppland erbjuder spännande havsfiske.

Vattenspegel från hög höjd

I Uppland är det ovanligt gott om fåglar. Här finns fantastiska ställen att skåda fågel och det finns fågeltorn både vid kusten och insjöar.

I appen Naturtipset finns över 20 tips på fina platser.

Vilken badtyp är du?

Ta ett dopp i en ljummen insjö, en badutflykt vid en mysig Mälarstrand, solbada på varma klippor vid Roslagskusten eller vid Rullsands havsbad i norra Uppland.

I appen Naturtipset finns över 60 förslag på friluftsbad.

Stora möjligheter till rikt båtliv

Upplev spänningen av de fartfyllda tävlingarna på Mälaren och vid Roslagskusten. Följ med en utflyktsbåt på glittrande Mälarfjärdar kantade av fornminnen, slott och herresäten. Glid tyst fram med kanot längst små åar genom den uppländska storskogen. Packa picknicken och segla ut till en egen kobbe i skärgården.

Läs mer på www.roslagen.se

För att inte tala om isäventyr

Njut av en dag på långfärdsskridskor eller anta utmaningen i det årligt återkommande Vikingarännet mellan Uppsala och Stockholm. Upplev spänningen med isfiske eller njut av en brasa vid någon av eldplatserna nära en frusen sjö.

15 september 2015