Augmented History

Vad skulle du göra om Gustav Vasa bad dig om en tjänst? Kliv rakt in i Uppsalas historia och bli en del av det som varit. Precis där du är.

Visir är appen som visar hur Uppsala domkyrkas exteriör och platsen runt omkring såg ut 1509. Vad gjorde människorna? Hur såg byggnaderna ut? Få utmaningar längs vägen och upplev berättelsen på plats. Bara för att något är historia är det inte förlorat. Välkommen till medeltiden.

Res genom tiden med Augmented History!
Använd mobilen som ett virtuellt fönster för att utforska Domkyrkostaden Uppsala år 1509. Upplev realistiska miljöer genom att fysiskt röra dig över området i verkligheten.

  • Historieförmedling i ett innovativt och medryckande format
  • Realistisk 3D-grafik med väldigt detaljerade miljöer 
  • Figurer baserade på verkliga historiska personer med egna berättelser 
  • Svunnen arkitektur och kultur rekonstruerad av historiska experter

Ladda ner nu och utforska Sveriges medeltid när du är på en av de tillgängliga platserna i appen! Appen upplevs i specifika miljöer och är skapad för att man till fots ska kunna utforska en plats i parallella tidsåldrar. Uppsala domkyrkostad är den första i en serie miljöer i Visir Uplandia, som kommer utökas och inkludera fler platser i Uppland, Sveriges hjärta. Ladda ner appen gratis och håll utkik efter uppdateringar med nya miljöer!

Om appen
Ladda ner Visir Uplandia - Augmented History Domkyrkan i App Store eller Google Play, appen är kostnadsfri. Tillgång till wifi rekommenderas vid nedladdningstillfället, du behöver även ett SIM-kort i din läsplatta eller smartphone, samt att platstjänster är aktiverat. Sedan är det bara att kliva rakt in i historien. 

19 juni 2017