Uppsala

Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Bara 38 minuter från Stockholm och 18 minuter från Arlanda hittar du Uppsala - en av Sveriges fyra storstäder, med småstadskänsla och personlighet kvar.

Uppsala är en vacker stad med mycket att upptäcka, inte minst kultur, historia och kunskap. Här får du storstadens utbud och puls, samtidigt som du njuter av småstadens närhet och lugn. Strosa längs med det natursköna Årummet, koppla av på något av stadens caféer eller låt dig hänföras av domkyrkan, som bara är en av stadens spännande sevärdheter och del av Uppsalas rika historia.

Här finns Gamla Uppsala med spår av vikingarna och deras förfäder, Nordens äldsta universitet, Carl von Linnés hem och trädgård, och mycket mer. Livliga shoppingstråk blandar moderna gallerior, charmiga småbutiker, restauranger och barer. Utanför stadskärnan finns ett varierat utbud av friluftsområden, kulturskatter och köpcentrum.

Uppsala erbjuder också mängder av evenemang, från stora konserter och idrottsevenemang till mindre utställningar och visningar. Här arrangeras bl. a. Sveriges största kulturnatt och mer än tjugo stora nationella och internationella tävlingar varje år.

Kontakt

Uppsala Tourist Center
Tel: +46 (0) 18-727 48 00
info@destinationuppsala.se

Mer information
www.destinationuppsala.se

5 augusti 2015